A panaszkodás művészete – Hétköznapi boldogság #1

A hétköznapi boldogság kihívás azoknak jött létre, akik szeretnének apró változtatásokkal fejlődni és egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élni.

Bevallom őszintén, imádok panaszkodni. Panaszkodom arról, ha nincs elég munkám, arról is ha túl sok, ha meleg van és akkor is ha éppen hűvösebb az idő, ha túl sok helyre hívnak el a barátok és akkor is ha haldoklik a szociális életem, panaszkodok (éppen most is) arról, hogy panaszkodok. Mégis, ha valaki megkérdezi, hogy hogy boldog embernek tartom-e magamat, azt válaszolom, hogy vannak felhősebb napok, de alapvetően igen, boldog vagyok. Akkor miért van az, hogy nem tudom abbahagyni a panaszkodást?

Az egész helyzetben viszont az a legérdekesebb, hogy ha más panaszkodik nekem megállás nélkül, az kifejezetten bosszant és fáraszt hosszabb távon. Most nem arról van szó, hogy pár közeli baráttal megbeszéled a proglémáidat, hanem arról ha 10-ből 8-szor valamiről a nemtetszésedet fejezed ki.

“Sírva vigad a magyar”

Nektek nincs elegetek abból, hogy a külföldi megítélésünk az, hogy egy negatív nép vagyunk, akinél a pohár félig üres majd arról panaszkodik, hogy miért üvegből van pohár és nem műanyagból? Ha pedig műanyag lenne, akkor miért nem üvegből készült?

Nem szeretem azt, hogy ha a magyar baráti társasággal iszunk 2 pohár bornál többet, akkor előjön, hogy mennyire szar az élet, milyen nehéz elhelyezkedni, milyen magasak az árak és alacsonyak a fizetések, a politikusok nem végzik a munkájukat, és amúgy is az egész történelmünk szomorú és emiatt tart itt ez az ország. Könyörgöm, zárjuk le magunkban a múltat, és kicsit nézzünk a jövő felé!

Így próbálom élni az életemet és ebben a hónapban kifejezetten oda fogok arra figyelni, hogy ne én legyek az a bosszantó ismerős, aki lehúzza a barátai energiáját.

Hétköznapi Boldogság feladat

Ha megkérdezi egy ismerős, hogy hogy vagy, mik történtek veled, törekedj a 80-20% arányra, de most a 80 százalék legyen pozitív. Nem baj, ha elsőre nem megy, a következő alkalomra gondold végig, hogy mi minden jó az életedben.

Próbáld meg értékelni az apró örömöket. Ismerd fel őket és mondd ki akár hangosan. Elérted a buszt és így nem késtél el? Szuper. Reggel a munkahelyedre menet kipróbáltál egy új Spotify playlistet és egyszerűen imádod? Adj egy pacsit magadnak, no meg a Spotifynak. Nehéz a meló? Örülj inkább, hogy még találsz benne kihívást!

Nagyon kiváncsi vagyok arra, hogy Ti milyen apró változásokat fogtok megfigyelni magatokon a hónap során. Osszátok meg a közösséggel Instagramon a #hetkoznapiboldogsag hashtaget használva!

Sok sikert! 🙂

 

szeptember 1st, 2018 Kecskés D. Ágnes
About Agnes
Küldheted
Ugyfeleim
Kategóriák
Facebook
Instagram