fbpx
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás

Dolgozgatunk, alszunk, próbálunk kikapcsolódni, na de mennyi időt is töltünk aktívan olyan dolgokkal, amiket igazán szeretünk csinálni? Nagy Feró hipotézise lehet, hogy együtt halt meg a kommunizmussal? Derítsük ki!

Optimális órák száma

Kutatások bizonyítják, hogy egy átlagos dolgozó napi 2 óra 53 percig produktív. A maradék idő a kollégákkal való pletykálkodással, hírek olvasásával, szocial mediaval és sokaknál álláshirdető oldalak böngészésével telik.

Az emberi agynak alapvetően 1 óra intenzív munkavégzés után 15 perces regeneráló szünetre van szüksége. Azok az alkalmazottak akik átlagosan 52 percet dolgoznak, majd 15-20 perces szünetet tartanak sokkal produktívabbnak bizonyulnak, mint a kevesebb szünettel, de több szocial median stalkoljuk az unokatesónk barátnőjének az anyjának az új férjét típusú típusú időtöltéssel vészelik át a nehéz napokat.

Produktívan dolgozol vagy csak sokat?

Svédországban egy kísérlet részeként kórházban dolgozó növéreken tesztelték a 6 órás munkavégzés teóriát. Azok a dolgozók, akik a 6 órás műszakra voltak beosztva, 64% -al hatékonyabban és 20%-al boldogabban töltötték a napot, ráadásul a napi 8 órásokhoz képest 50%al kevesebb betegszabadságot vettek ki.

A kevesebb néha több

Különösen igaz, ha a ledolgozott órák számát vizsgáljuk. Menjünk is végig szépen sorban az előnyökön.

Munka-magánélet egyensúly

Mivel korábban van vége a munkaidőnek, elegendő idő juthat egy munka utáni edzésnek vagy családdal, barátokkal való időtöltésnek. A boldog munkatársak pedig sokkal produktívabbak. Mivel így nagyobb szerepet kap az aktív kikapcsolódás, ezeknek a kollágáknak nagyobb esélyük van arra, hogy másnap reggel kipihenten és frissült erővel kezdjenek munkának. A stresszesebb helyzeteket is könnyebb kezelni, ha az ember nem azt kívánja bárcsak az irodában lévő nyugifotelben helyeznék lehetőleg azonnal örök nyugalomba. Hosszabb távon így megelőzhetjük az alkalmazottak kiégését. A friss, motivált és boldog munkaerő pedig mindennél értékesebb.

Már megint beteg vagy?

A folyamatos stressz és a megfelelő pihenés hiánya teljesen legyengítheti az immunrendszert, ami általános fáradtság érzéshez és egész évben előjövögető betegséghez vezethet. Nem lenne jobb munkáltatóként ezt a sok napot megspórolni?

HR

Elég vonzó ajánlat az, hogy a munka mellett lehetőséget biztosítasz a magánéletük kibontakozásához is. Óriási a verseny a profi munkaerőért és jelenleg Magyarországon kevesen vezették be a 6 órás műszakot a 8 helyett. Előzz be minenkit a haladó gondolkozásoddal!

Prorduktivitás

Munkáltatóként nem teljesen mindegy, hogy hány órát dolgozik az alkalmazottad, amennyiben elvégzi a kijelölt munkát? Sosem hittem az óradíjas bérezésben igazán, mert megöli a motivációt. Főleg akkor, ha kötelezően minden nap 8 órán keresztül kényszerülünk előre kijelölt feladatok elvégzésére. Mi lenne, ha felajánlanád a csapatodnak, hogy hazamehetnek korábban, ha elvégzik ugyanazt a munkát? Ha mindenki feláll az asztaltól pár órával korábban, egy idikatív jel lehet a jövőre vonatkozóan.

Szerintetek járható út a 6 órás munkavégzés vagy maradjunk csak a 8 óránál? A Facebook oldalamon szavazhattok!

Marketing tippek, üzleti tanácsok, inspiráló gondolatok.

SE TÖBB, SE KEVESEBB.

Hoi An Vietnám digitális nomád

Vietnámi kalandok Hoi An városában

Hoi An, a digitális nomád kalandozásunk harmadik állomása , Koh Lanta és Phuket után. Utolsó pillanatban döntöttünk úgy, hogy Bali helyett Vietnámot szeretnénk először felfedezni. Hoi