fbpx
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Hogyan találj otthonról végezhető munkát

A digitális nomád kifejezést már nem az idegen szavak kéziszótárából próbáljuk kiböngészni, Magyaroszágon virágzanak a coworking irodák és egyre több cég ismeri fel, hogy a 8 órás irodában ülős megoldás nem feltétlenül egy járható út hosszabb távon.

Ez a cikk most arról szól, hogy milyen praktikákat alkamazva és hol találhatod meg ezeket az álom melókat.

Válassz szakterületet

Nehéz első nekifutásra felfedezni, hogy mi érdekel igazán. Azt a hibát viszont ne követsd el, hogy egyszerre több területen próbálod magadat eladni. Nagyon kevés olyan ember van, aki magas szinvonalon képes polihisztorként tevékenykedni.

Legyél nyitott és érdeklődő. Talán könnyebb azokat a témákat, feladatokat leépíteni először, amikkel nem szivesen foglalkozol és mindig az utolsó pillanatra marad. Egy idő után pedig fel fogod ismerni a számodra lelkesítő munkákat.

Hol találhatsz remote munkákat?

Platformok

Upwork: szabadószós munkákért

Fiverr: (olcsóbb) szabadúszós munkákért

Nomadlist: rövidebb vagy akár hosszabb távú munkalehetőségek is vannak fent, szabadúszós munkák kevésbé

Networking

Slack közösségek

Nomadlist slack

remoteok.io

Facebook közösségek

Digital Nomad Girls Community: hölgyeknek nagyszerű online networking lehetőség. Kommentelj, segítsd tanácsokkal a tagokat és oszd meg a saját tartamaidat is.

Digital Nomad Jobs: remote work álláskereső Facebook csoport

Íratnám még tovább a listát, de ha rákeresel Facebookon, akkor akár a szakterületednek megfelelőt is tudsz találni. Több fejlesztőknek, marketingeseknek vagy akár fordítóknak szóló csoport van.

Meetupok Budapesten

Freelancers in Hungary: rendszeresen szerveznek közösségi eseményeket és workshopokat is.

Digital Wombats: havi események, kötetlen networking lehetőség

Szakterülettől függően rengeteg meetupot lehet látogatni mindenféle témában. Jellemzően ezeket a meetupokat cégek szponzorálják toborzás céljából (kacsint, kacsint).

Beszéltél már a főnökkel?

Nehéz lemondani a biztos havi jövedelemről. A jó hír az, hogy nem is feltétlenül szükséges. Lehet, hogy a felmondás előtt érdemes lenne beszélni a főnököddel, hogy Te a jövőben távmunkában szeretnéd folytani.

Miért éri meg ez neki?

  • nem kell utánad fizetnie irodai költségeket
  • felvenni és betanítani egy új embert jellemzően költséges

+ tanács

Ne számíts arra, hogy könnyű lesz. A nulláról felépíteni bármit eszméletlenül sok befektetést igényel. A sok munkának pedig meg lesz a gyümölcse, csak ne add fel az éréséig 🙂

Hajrá!

Marketing tippek, üzleti tanácsok, inspiráló gondolatok.

SE TÖBB, SE KEVESEBB.

Hoi An Vietnám digitális nomád

Vietnámi kalandok Hoi An városában

Hoi An, a digitális nomád kalandozásunk harmadik állomása , Koh Lanta és Phuket után. Utolsó pillanatban döntöttünk úgy, hogy Bali helyett Vietnámot szeretnénk először felfedezni. Hoi