fbpx
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Üzleti reggeli a BNI közösséggel

“Aki ad az nyer” mottóra épült BNI közösség, aminek tegnap reggel a NetworKings nevű klubjába látogattam el. A slogenjük nem csak egy marketing fogás, hanem valóban ez a hozzáállás jellemző a szervezetre, hiszen az egymásnak adott ajánlásokért nem jutalékot kapnak, hanem egy jelképes köszönökártyát.

A reggeli 8 és 11 között tart. Igen reggel 8-at olvastál! Ami, ha egy távolabbi klubba látogatsz el, igencsak korai kelést jelent. Én, mint későig alvó, reggel nyűgös mormota, azt kell mondanom, hogy még így is megérte ellátogatom. Rögtön, amikor beléptem az épületbe az első 2 perc alatt 3-an fogtak velem kezet és kérdezték, hogy mivel foglalkozom, milyen kapcsolatokat keresek. Olyan nagy megkönnyebbülés volt azt tapasztalni, hogy náluk nem kell lefutni azokat a fölösleges networking köröket, hanem rögtön a tárgyra térnek.

Az esemény a szerepek bemutatásával kezdődött, majd a tagok bemutatkozói után a vendégek is lehetőséget kaptak arra, hogy elmondják, mivel foglalkoznak 40 mp-ben. Érdemes erre a találkozó előtt felkészülni, mivel 40 mp-be kell belefértetni azt, hogy ki vagy, mit csinálsz, milyen kapcsolatokat keresel és a végén egy mondatban összefoglalni, hogy rögzüljön.

Ezek után következett egy 8 perces szakmai beszéd. Ez alkalommal pont a meghívóm, dr. Dobos István tartott előadást arról, hogy mitől lesz jó egy szerződés. Szokás náluk, hogy aki beszédet tart, az hoz egy apró ajándékot, amit a köszönő kártyák kiosztói között sorsolnak ki. Hangulátában kicsit a Toastmasters eseményeire emlékeztetett.

Nagyon tetszett az, hogy ennyire ki volt számítva, hogy mikor mi következik, a végén a reggeli alatt, pedig kötetlen beszélgetések alakultak ki. Két olyan “kötetlen beszélgetésben” is részem volt VENDÉGKÉNT, amik értékes lead-ek lehetnek. Összefoglalva egy mondatban: remekül szervezett, profitnövelő, barátságos találkozón vettem részt.

Mi az a BNI?

Bizalmi alapon működő üzleti közösség, ami már 73 országban van jelen és több mint 8000 csoporttal büszkélkedhet az Amerikából induló franchise. Az első magyarországi klubot 2008-ban alapították és azóta már az egész ország területén találhatsz egy társaságot. Fontos kiemelni, hogy egy klubban minden szakmából csak egy tagot engedélyeznek, tehát például két online marketinges vagy két ügyvéd nem lehet ugyanabban a csoportban.

Miért érdemes csatlakozni?

A szervezet honlapja azt állítja, hogy az elmúlt évben BNI tagok összesen 28,1 milliárd Ft plusz bevételt genráltak egymásnak. Az alkalmak során összeszámolják a köszönő kártyákon lévő összegeket, így tudják számon tartani a növekedést. Csak azon a reggelin, amit résztvettem több 10 millió forint értékben cseréltek gazdát a köszönőkártyák.

Hogyan tudok csatlakozni?

Ha szeretnél csatlakozni, akkor ezen a linken keresztül igényelhetsz meghívót. Félévente vendégként összesen 2 alkalmon vehetsz részt ingyen. Ha jelzed a csatlakozási szándékodat, akkor az éves díj befizetése mellett, a közösség szűrőjén is át kell esned. Két ügyfél referenciára lesz szükséged, akiket telefonon vagy emailben le fognak ellemőrizni. Így próbálják növelni a színvonalat és védeni a tagokat, hiszen a csoportban, mindenki a kapcsolati tőkéjével száll be, ami pedig a legértékesebb.

Több információt a weboldalukon vagy a Facebook oldalukon keresztül tudhatsz meg.

Ha ellátogatnál hozzájuk, vagy már részt vettél valamelyik reggelijükön, írd meg a tapasztalataidat kommentben!

Marketing tippek, üzleti tanácsok, inspiráló gondolatok.

SE TÖBB, SE KEVESEBB.

Hoi An Vietnám digitális nomád

Vietnámi kalandok Hoi An városában

Hoi An, a digitális nomád kalandozásunk harmadik állomása , Koh Lanta és Phuket után. Utolsó pillanatban döntöttünk úgy, hogy Bali helyett Vietnámot szeretnénk először felfedezni. Hoi